آموزش 0 تا 100 تغییر دامنه سایت

آموزش 0 تا 100 تغییر دامنه سایت

انتقال سایت به دامنه جدید یکی از اتفاقات رایج در فضای اینترنت است. معمولا افراد در ابتدای طراحی سایت خیلی به اسم دامنه توجه نمی کنند در نهایت پس از رسیدن به موفقیت های کوچک به فکر برند سازی و انتخاب اسم مناسب میفتند.

در این مقاله قصد داریم قدم به قدم نام دامنه اصلی خود را تغییر دهیم بدون افت رتبه و کاهش سئو سایت توجه کنید که کل فرایند از پروژه تغییر دامنه سایت است خودمان انجام دادیم بدون افت رتبه و کاهش سئو اینجا توضیح داده شده. پس بدون هیچ نگرانی طبق مراحل زیر عمل کنید.

در ابتدا توجه کنید که منظور از تغییر نام دامنه اصلی سایت منظور تغییر دامنه به شکل زیر است:

example.com به example2.com

تاثیر تغییر دامنه بر سئو سایت

تغییر دامنه می‌تواند تأثیرات زیادی بر سئو سایت داشته باشد. اگر تغییر دامنه به درستی انجام نشود، ممکن است باعث کاهش رتبه سایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو شود و در نتیجه ترافیک و بازدید سایت کاهش یابد.

همچنین باید به این نکته توجه کرد که تغییر دامنه در برخی موارد ضروری است، مانند تغییر نام برند، تغییر فعالیت کسب و کار و یا تغییر کشور مبدأ. در این صورت، با رعایت تمامی مراحل و راهکارهای لازم، می‌توان تأثیرات منفی تغییر دامنه را حداقل کرد و حتی در برخی موارد، با بهبود ساختار سایت، بهبود سئو سایت را تجربه کرد. پس تغییرات سئو بستگی به عملکرد خودتان دارد.

اما اگر انتقال را به درستی انجام داده باشید نمودار سئو دامنه قدیمی و جدید شما چیزی شبیه به تصویر زیر خواهد شد. پس برای یادگیری تغییر دامنه سایت با حفظ سئو سایت خود با ما تا آخر همراه باشید.

گام اول راه اندازی سایت بر روی دامنه جدید

مهمترین نکته ای که در انتقال دامنه یا تغییر آدرس سایت باید به آن توجه کنیم حفظ جایگاه در نتایج گوگل و انتقال سئو دامنه قدیمی به آدرس جدید است. در صورتی که فرآیند انتقال به درستی انجام نشود شما با کاهش چشمگیر بازدیدکننده و در مواردی از دست رفتن جایگاه خود در نتایج گوگل مواجه خواهید شد.

برای تغییر دامنه سایت و از دسترس خارج نشدن سایت ابتدا یک هاست جدید تهیه کنید و آن را به دامنه جدید متصل کنید. سپس سایت را با یکی از روش های زیر به هاست جدید انتقال دهید.

  • درخواست پشتیبانی به هاستینگ برای انتقال سایت به هاست جدید
  • استفاده از افزونه هایی مانند duplicator یا All in One wordpress Migration

اینکار باعث میشود سایت شما برای انجام فرایند تغییر دامنه از کار نیفتد و ارزشش در گوگل حفظ شود.

گام دوم رفتن به سرچ کنسول

برای اینکار ابتدا باید وارد پنل سرچ کنسول دامنه قدیمی خود شوید. از سایدبار سمت چپ گزینه Settings و سپس Change of address را طبق تصویر زیر انتخاب کنید.

گام سوم اعلام تغییر دامنه سایت به گوگل

در مرحله سوم شما وارد صفحه ای به شکل زیر میشوید.

در این مرحله شما باید با یک ایمیل صاحب هر دو دامنه در سرچ کنسول باشید تا بتوانید اینجا در پنل سرچ کنسول دامنه قدیمی ، دامنه جدید را انتخاب کنید.

برای بهتر متوجه شدن اینکه این انتقال به چه صورت انجام میشود میتوانید مقاله ابزار تغییر آدرس گوگل را به زبان اصلی بخوانید اما باور کنید اینجا کامل تر توضیح دادیم.

گام چهارم تایید تغییر نام دامنه اصلی سایت

در این مرحله ، 3 ماموریت را شما باید انجام بدهید.

  1. ریدایرکت 301 دامنه قدیمی به جدید : برای اینکار میتوانید از افزونه ریدایرکت استفاده کنید و دامنه قدیمی را با ریدایرکت 301 به دامنه جدید هدایت کنید.
  2. صاحب بودن هر دو دامنه در سرچ کنسول : همانطور که گفته شد برایاعلام تغییر دامنه به گوگل باید در پنل سرچ کنسول صاحب هر دو دامنه باشید.
  3. ریدایرکت 301 صفحات مهم : در این بخش صفحاتی که برای گوگل ارزش بالایی دارند را پیشنهاد میکند ریدایرکت کنید.

انجام هر 3 ماموریت با ریدایرکت 301 کل سایت (حتما انجام دهید)

بهتر است برای تغییر دامنه ، کل دامنه قبلی و آدرس صفحات را به دامنه جدید منتقل کنیم برای این کار باید وارد هاست دامنه قدیمی خود به آدرس زیر بشویم.

File Manager/public_html/.htaccess

حال برای ریدایرکت تمام صفحات سایت با دامنه قدیمی به دامنه جدید کد زیر را در انتها فایل htaccess مینویسیم.

Redirect 301 / https://NEWDOMAIN.com/

حال کل سایت با دامنه قدیمی شما به دامنه جدید شما ریدایرکت 301 شد.

توجه داشته باشید که برای تایید شدن این ریدایرکت ها 1 تا 3 روز زمان نیاز است و پس از برسی این ریدایرکت ها توسط گوگل قادر به تایید انتقال هستید. برای سریع تر شدن فرایند برسی گوگل بهتر است در سرچ کنسول درخواست ایندکس مجدد صفحه را بدهید.

گام پنجم انتظار

پس از چند روز با برسی ریدایرکت ها از سوی گوگل قادر به تایید خواهید بود و پس از تایید با صفحه زیر روبه رو میشوید.

تصویر بالا به معنای موفقیت فرایند تغییر دامنه سایت سایت است و در پنل سرچ کنسول شما به مدت 180 روز نمایش داده میشود.

در این مدت بهتر است دامنه را تمدید کنید زیرا به ریدایرکت 301 دامنه نیاز خواهید داشت.

نکات مهمی که نباید در تغییر دامنه سایت فراموش کنید

خب میرسیم به تجربیات یک سئوکار که اینجا میتوانید از این تجربیات به شکل رایگان برای تغییر دامنه اصلی سایت استفاده کنید.

  1. برسی لینک ها داخلی : پس از انتقال سایت به دامنه جدید برسی کنید که لینک های داخلی شما به دامنه قبلی هدایت نشوند و آنها را درست کنید.
  2. تغیرات اساسی ایجاد نکنید : در فرایند انتقال تغییرات اساسی د صفحات ایجاد نکنید تا برسی گوگل سریع تر انجام شود.
  3. اعتبار لینک های خارجی : لینک هایی که به دامنه قدیمی هدایت شده اند ارزش کمتری با ریدایرکت پیدا میکنند اما اگر دامنه را در آِنده تمدید نکنید اعتبار لینک های خارجی را با تغییر دامنه سایت از دست میدهید.
  4. انتقال همه صفحات و محتوای سایت به دامنه جدید : همانطور که گفته شد باید تمام محتوا و کل سایت شما روی دامنه جدید باشد و ریدایرکت کل دامنه قبلی به دامنه جدید فراموش نشود.
  5. ایجاد نقشه سایت جدید: بعد از انتقال سایت به دامنه جدید در سرچ کنسول نقشه xml سایت با دامنه جدید را قرار دهید.
  6. اعمال تغییرات در فایل robots.txt و htaccess : فراموش نکنید که با تغییر دامنه سایت باید آدرس فایل robots.txt را آپدیت کنید. همچنین به فایل htaccess هاست مربوط به دامنه قبلی باید کدی که در بالا گفته شد را اضافه کنید.
  7. به روزرسانی آدرس سایت : به روزرسانی آدرس سایت در تمامی مکان‌هایی که از آن استفاده شده است، مانند پروفایل‌های شبکه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها، بروشور‌ها و…

دوستان اطلاعات جامع و مفیدی را برای تغییر دامنه سایت در اختیار شما قرار دادیم چنانچه هنوز سوالی دارید در قسمت نظرات از ما بپرسید متخصصین تکنوسایت آماده پاسخگویی به شما عزیزان هستند.

امیرحسین امان اللهی
هزاران کیلومتر برای رسیدن به هدفم اسکرول کردم و این داستان همچنان ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *